Termőföld szállítás Budapest

Termőföld szállítás Budapest
Termőföld szállítás Budapest minden kerületébe, konténerrel, ömlesztve, prémium földkeverékből is. Van olyan jó víz-, és légáteresztő képességű talajkeverékünk, amely virágágyások, zöldségek, fák, cserjék növekedését ösztönzi. Alternatív megoldás talajjavításra! Népszerű komposztos keverékünk, mely alkalmas Ph csökkentésére, ideális felületet képezve fűmag vetésre. Az építkezéseket követő terepmunkák anyagszükségletétnek kielégítésében is számíthat ránk!

Mi a termőtalaj?

A talaj az a biológiailag aktív, porózus közeg, amely a földkéreg legfelső rétegében alakult ki. Ásványi és szerves anyagok keveréke, amely levegőt, vizet és mikroorganizmusokat tartalmaz. Közeget biztosít a növények növekedéséhez, élőhelyet az állatoknak és tárolóhelyet a víznek. Itt játszódik le a tápanyagok újrahasznosítása, a víz tisztítása és a gázok légkörrel való cseréje.

Mit jelen a talaj ph értéke?

A talaj pH-ja a talaj lúgosságának vagy savasságának mértékét mutatla. A talaj pH-ját 1-től 14-ig terjedő skálán mérik, a 7 a semleges jelzés. A legtöbb növény számára ideális tartomány 6-7 között mozog. Vannak azonban olyan növények, amelyek pH-igénye specifikusabb, például az áfonya a nagyon savanyú talajt kedveli, míg az orgona a lúgosabb talajt részesíti előnybe.

Mi a talajszerkezet?

A talaj szerkezete a talaj részecskéinek méretétől, alakjától és elrendeződésétől függ. Meghatározza a talaj vízáteresztő képességét, levegő tartalmát és termékenységét. Számos módszerrel lehet javítani. A növényi maradványok hozzáadása, a talajművelés és a mikroorganizmusok stimulálása mind segíthet javítani a szerkezetét és termékenységét.

Hogyan javítható a talaj?

Szerves anyagok hozzáadásával. A szerves anyag a talajjavítás egyetlen, legfontosabb összetevője. Ezáltal a nehéz, agyagos talaj könnyebben ásható, és nem lesz annyira kemény vagy ragadós. Segíthet abban is, hogy a homokos talaj szemcséi jobban összetartsanak és több nedvességet és tápanyagot tartsanak meg.

Talaj típusok, árak

A talaj olyan természeti erőforrás, mely alapvetően meghatározza növényei fejlődését! Mit tehet minőségének növelése érdekében? Távolítsa el a sziklákat, ellenőrizze és állítsa be a talaj pH-értékét, szellőztesse, javítsa minőségét az alábbiak segítségével! Felhasználásuk előtt konzultáljon szakemberrel!.

natúr föld

Natúr föld

A natúr föld a talaj legfelső rétegét jelöli, amely a szerves anyagok bomlásával képződik. Természetes, tiszta, azaz mentes a nagyobb kövektől és gyökerektől illetve a törmelékektől, szeméttől. Ha jelentős mennyiségű termőtalajra van szüksége új ágyásokhoz, sziklakerthez és pázsithoz vagy tájtervezési munkákhoz keres töltőföldet, akkor nincs alternatívája ennek a típusnak.

Nettó: 7.500 Ft/m3
darált föld

Darált föld

A talaj legfelső rétegének állagát egy spediális gépsor segítségével homogenizálják. Az így létrejöt darált változat csak apróbb földdarabokat tartalmaz (nem éri el az 5 cm-t), ezáltal jelentősen megkönnyíti a talaj-előkészítési munkákat. Könnyedén lehet vele egyenletes talajfelszínt létrehozni, ami optimálissá teszi pázsit ültetéshez. Szükség esetén tápanyag tartalma tovább növelhető!

Nettó: 8.500 Ft/m3
natúr trágyás föld

Natúr, trágyás föld

A marhatrágya (20%) kiváló módja annak, hogy szerves anyagokat biztosítsunk a talaj számára, amik segítik fizikai szerkezetének és termékenységének novelését. Továbbá kondicionálják és levegőztetik a termőtalajt, javítják a vízvisszatartást és mérséklik a hőmérsékletet. Konyhakerti és bogyós növények meghálálják használatát.

Nettó: 8.500 Ft/m3
darált trágyás föld

Darált, trágyás föld

Ez a keverék úgy jön létre, hogy az alaptípust 20% érett marhatrágyával dolgozzák össze. Az így nyert keverék kulcsfontosságú nitrogén-, a foszfor-, és a káliumforrás. Ezek az anyagok a trágyából csak lassan szívódnak fel, így hatásuk hosszabb időn keresztül érvényesül.

Nettó: 9.000 Ft/m3
natúr trágyás föld komposzttal

Natúr, trágyás föld komposzttal

Ha a kertben a meglévő talaj állapota leromlott és tápanyagtartalma kimerült, érdemes termőtalajt vásárolni a minőség helyreállítása érdekében. Számos előnye mellett kiegyensúlyozza a talaj ökoszisztémáját, nem borítja fel az egyensúlyát, mert nem hagyn maga után mesterséges vegyületeket. Ezt a keveréket ajánljuk még parkosítás előtt álló földterületek tulajdonosainak figyelmébe.

Nettó: 9.000 Ft/m3
darált trágyás föld komposzttal

Darált, trágyás föld komposzttal

Veteményesünkben komposzt alkalmazásával a talaj simábbá és morzslékosabbá válik, ami megkönnyíti a gyökerek növekedését. Segít megakadályozni, hogy a talaj kiszáradjon, és ne legyen kemény és repedezett. Így az erózió elleni küzdelemben, meliorációban, hulladéklerakók fedésében és vizes élőhelyek építésében pótolhatatlan.

Nettó: 10.500 Ft/m3
natúr föld komposzttal

Natúr föld komposzttal

A komposzt szerves hulladékok újrahasznosításával keletkező anyag, gazdagítja kertje talaját, javítja annak vízmegtartó képességét és megakadályozza az eróziót. Tökéletes környezetet teremt a baktériumok, gombák, férgek, számára jótékony munkájuk elvégzéséhez. E földkeverékünk kb: 50% komposztot tartalmaz. Ezért ajánljuk gyepszőnyeg fiatalítására is.

Nettó: 9.000 Ft/m3
darált föld komposzttal

Darált föld komposzttal

Ha új kertet hoz létre vagy új termőréteget akar kialakítani, keverje össze a felső néhány cm-nyi talajt ezzel a komposzttal dúsított termőtalajjal. Ezután adjon hozzá néhány cm komposztos talajt a fellazított termőföldhöz, majd keverjük össze és egyengessük el. Az így létrejött keverék kitűnő talaj zöldségek, a bogyós gyümölcsök, a fűszernövényeknek és a salátafélék számára.

Nettó: 10.000 Ft/m3
Milyen a jó minőségű termőföld?
A jó szerkezetű talaj térfogatának körülbelül 40-60%-a a talajszemcsék közötti üres térben található. Ezekbe a pórusterekbe víz és levegő juthat és a gyökerek benőhetnek ezekbe a terekbe. 
A szerves anyagokban gazdag talaj általában sötétebb, porózus és leomlik a kihúzott növények gyökereiről (még a vízben is összetartanak).
Az egészséges, kiterített gyökérrendszer a jó talaj jele is.
Hogyan javítható a talaj minősége?
 • A talaj szerkezetének és vízelvezetésének javítása érdekében a talaj szervesanyag-tartalmát komposzttal, szerves talajtakaróval, élő növényekkel és takarónövényekkel (vetélményes kertek), szerves trágyákkal növelhetjük.
 • Kedvező hatást érhet el a talajlazítással (mélyásással, gereblyézéssel).
 • Jótékonyan befolyásolhatja a talaj minőségét a ph érték szabályozással.
Gyakran ismételt kérdések
 • 1 m3 földkeverék hány m2-t fed le 5 cm vastagságban?

  20 m2- fed le.

 • Minden növénynek jó a komposztos talajt?

  Nem! Ne használjuk savanyú talajt kedvelő növényekhez!

 • Fuvaronként hány termék szállítható?

  Mindössze egy!

 • Termőtalajt vagy komposztot használjak?

  A komposzt meglehetősen gyorsan kiszáradhat, ezért a termőtalajjal való keverése nagyszerű módja annak, hogy kiegyensúlyozott talajt biztosítson a növényeknek és virágoknak. Mindkét világból a legjobbat hozza ki ezzel a keverékkel, mivel a termőtalaj szilárd támasztékot biztosít a gyökereknek, a komposzt pedig tápanyag-utánpótlást biztosít.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva