Sóder szállítás Budapest

Sóder szállítás Budapest egész területén
A sóder szállítás Budapest egész területén ömlesztve, 18 tonnás, konténeres tehergépkocsikkal történik. Tekintve, hogy ez a szállítmány az építőipar egyik leggyakrabban alkalmazott, természetes anyaga, nagy tapasztalatra tettünk szert a házhozszállításban. A megrendelést követően, jól karbantartott járműparkunk, a jól képzett, rutinos sofőreink és a korszerű tervezési segédeszközök lehetővé teszik, hogy a megfelelő homokos kavics a megfelelő helyre, a megfelelő időben érkezzen.

Mi a sóder?

A homokos kavics különböző szemcseméretű, gömbölyded formájú szervetlen ásványi anyagok  lazán kötött összessége. A kőzetek időjárás okozta természetes erróziója következtében keletkezik. Összetétele és szemcséinek nagysága határozza meg, hogy mely típushoz tartozik, mik a fő funkciói és alkalmazása hol a legoptimálisabb.

Mire használható a homokos kavics?

Ezt az adalékanyagot számos célra használják, beleértve:

 • Betonozáshoz: Biztosítja a beton szerkezeti integritását és teherbírását.
 • Épületek aljzatának, alapjainak és falazatainak építéséhez.
 • Útépítéshez: Utakhoz, járdákhoz és parkolókhoz
 • Vízművek építés: Víztározók, medencék és gátak építéséhez.
 • Talaj javításához és tápanyag-utánpótláshoz.

Mik a sóder szemcseméretek?

A sóder méretek, pontosabban a szemcseméret fontos tulajdonság, amely meghatározza a felhasználhatóságát. Az egyes frakciókat az adott típushoz tartozó legnagyobb és legkisebb szemcseméret alapján határozzák meg. Megadásához a következő formátumokat használják pl: 0-4 (mm)

Hogy alakul a sóder szerepe a betongyártásban?

 • Jó stabilitást, kopásállóságot és tartósságot biztosít a betonnak.
 • Szerepet játszhat a hőtágulás és zsugorodás csökkentésében, a repedések terjedésének meggátlásában.
 • Csökkenti a cementszükségletet, mivel növeli a beton térfogatát, csökkentve ezzel a költségeket.
 • Csökkenti a beton vízfelvételét, ezzel növelve annak ellenállását a nedvességgel szemben.

Sóder fajták, árak

 A sóderszemcsék tavakba, folyómedrekbe kerülve, lekopnak, csiszolttá válnak. A kitermelést követően még sokféle anyaggal keverednek. Ezért átmossák (agyagtartalmát eltávolítják) majd rostálják őket, így szemcseméret szerint könnyen szétválaszthatóak.

finom sóder 0-4 mm

Finom sóder 0-4 mm

Ez a mosott, több alkalommal átrostált, a legapróbb szemcséket tartalmazó típus. Mire használható? Alkalmas kőműves és egyéb építési munkákhoz kertben és házban egyaránt, ahol betonra van szükség (pl:járdaépítés). Felhasználható felületek kitöltésére terasz- és kertépítésben, burkolási munkákhoz ágyazórétegként, járólap fugázásra. De falazóhabarcs, cementhabarcs, durva vakolat készítésénél is alkalmazzák.

Nettó: 9.500 Ft/m3
esztrich sóder 0-8 mm

Esztich sóder 0-8 mm

Ezt az apró szemcsékkel rendelkező építőanyagot főleg építési projektekben, például betongyártásban használják fel. Alkalmazható még betonkavicsként (alapbeton), valamint kert- és tereprendezésben, teraszok, kerítések és lépcsők építésére, valamint kerti utak kialakítására. Kitűnő oszlopok, táblák felállítására. A felsoroltakon túl alkalmazási területei hasonlóságut mutatnak a 0-4-es típussal.

Nettó: 10.000 Ft/m3
beton sóder 0-16 mm

Beton sóder 0-16 mm

A 0-16 mm-es szemcsemérettel rendelkező típus robosztusabb betonelemek készítéséhez használható, mint például az alapok, lépcsők. Egy új pavilon alapja, a gyerekhinta és a kert lépcsőjének stabil rögzítése - mindez abból a betonból készült, melyhez adalékként ezt a sódert adják.

Nettó: 10.000 Ft/m3
bánya sóder 0-24 mm

Bánya sóder 0-24 mm

A felsoroltak közül a legnagyobb átmérőjű sóderszemekkel rendelkező típus, mely a nagy teherbírásnak kitett betonelemek gyártásákor alkalmaznak. Pl mélygarázs, kocsibeálló alapjának készítése során. Ezeken kívül önmagában töltés kialakítására is megfelelő. 1 m3 súlya 1,7 tonna (nedvességtartalomtől függően)

Nettó: 10.500 Ft/m3
Milyen sóder kell a betonhoz?

A betonhoz használt homokos kavics kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felhasználási célt és az elvárt teherbírást.
Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a szemcseátmérő, annál nagyobb teherbírású beton készíthető belőle. (A finomabb szemcseméretű sóderszemekhez általában több cementre van szükség, mint a durvább szemcseméretűhöz.)
0-16 mm-es a leggyakrabban használt adalékanyag betonozáshoz. A végeredmény nagy teherbírású, masszív szerkezet.
Egy m3 sóder mennyi cement?

A betonkeverés nem igényel különösebb előzetes ismereteket. A három alapanyag amire szükség van:

 • cement
 • sóder (adalékanyag)
 • víz.

A homokos kavics és a cement megfelelő keverési aránya: 4:1. Ezzel az aránnyal otthoni munkállatokhoz szükséges normál beton hozható létre. A hozzáadott víz mennyisége leggyakrabban: 0,45 és 0,75 között van.

Gyakran ismételt kérdések
 • 1 m3 sóder hány kg?

  Egy köbméter (1 m³) sóder súlya általában 1500 és 1700 kilogramm között mozog. Ez a tartomány a homokos kavics típusától, a szemcseméretétől és a nedvességtartalmától függően változik.

 • Mi az a kétszer rostált sóder?

  Egy olyan sóder fajat, amelyet több alkalommal rostálnak, hogy eltávolítsák a nagyobb és kisebb szemcséket. Ez az eljárás egy igen homogén úgynevezett finom sódert eredményez, amelynek szemcsemérete általában 0-4 mm között van. Gyakran betonhoz, habarcshoz, fugázáshoz és egyéb finom munkálatokhoz használják.

 • 1 tonna sóder hány m³?

  Körülbelül 0,59 és 0,67 köbméter között van, a pontos fajsúlytól függően.

 • 1 köbméter sóder hány négyzetméter?

  1 m³ sóder 10 m² területet képes lefedni 10 cm vastagságban. Ha más vastagságban terítené el, akkor ennek megfelelően változik a terület, amelyet le tud fedni. Például 5 cm vastagság esetén kétszer akkora.

 • Mennyi a sóder súlya?

  Általában a sóder súlya körülbelül 1,5 és 1,7 tonna köbméterenként (1500-1700 kg/m³). Ez azt jelenti, hogy egy köbméter száraz sóder tömege ebben a tartományban mozog.

 • Mennyi a sóder fajsúlya?

  Fajsúlya nagyjából 1,5 és 1,7 t/m³ között mozog. Fontos megjegyezni, hogy ez a szám változhat a sóder típusától, a szemcsemérettől, a nedvességtartalmától és egyéb tényezőktől függően.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva