Sittszállítás Budapesten és környékén konténerrel

Konténeres sittszállítás
A konténeres sittszállítás az egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk. Budapest területén és a környző településeken egyaránt. Az építési törmelék elszállítás optimális eszköze a fém hulladéktartály. Széles mérettartományban bérelhető. Speciális tehergépkocsiainkat kifejezetten ilyen nehéz rakományok mozgatására tervezték. Napjainkban egyre több lehetőség kínálkozik a sitt újrafelhasználására és újrahasznosítására.

Miért káros az építési hulladék elásása?

A törmelékben lévő anyagok szennyeződéseket okozhatnak a talajban, a vízben és a levegőben. A anyagok lebontása során keletkező metán és más üvegházhatású gázok hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz. A veszélyes anyagok a talajvízbe szivároghatva szennyezhetik a vízforrásokat. A nem bomló anyagok a talaj minőségét ronthatják, és megnehezíthetik a növények növekedését.

A sittszállítás milyen előnnyel jár?

1. Egyszerűvé válik az újrahasznosítható anyagok hatékony azonosítása és ártalmatlanítása.
2. Egyetlen megoldás minden típusú építési hulladék kezelésére!
3. Kulcsfontosságú a környezet megóvása szempontjából.
4. Csökkenti az építési területen a sérülések kockázatát.
5. Gyors és biztonságos.

Hogyan szállítható az építési hulladék:

A földön képződő valamennyi hulladék 33%-a építkezéssel összefüggésben keletkezik. Ezek nehéz és/vagy nagyméretű anyagok, gyakran éles a szélük, ezért is veszélyesek lehetnek a környezetükre.

Konténeres építési törmelék szállítás:
Hulladékgyűjtőink közül kifejezetten a legnagyobb űrtartalmúakat ajánljuk sitt gyűjtés céljára, a közepes vagy annál  nagyobb kivitelezési projektekhez! Különösen akkor lehetnek hasznosak, ha a felújítás után visszamaradt hulladékok között vannak nagyméretű elemek, pl. ablakok, ajtók.
Kérjük, a kidobandó anyagokat úgy helyezze el, hogy alulra az apróbb, szemcsés anyag kerüljön, ezáltal elkerülhető annak fuvar közbeni szóródása!
 
zöldhulladék konténer előnye
 
Zsákos sittszállítás:
építési törmelék zsákban
Kisebb projektek esetén, ahol minimális hulladékanyag képződik, lehet működő megoldás a zsákos hulladékgyűjtés. Sajnos ezek a csomagolóanyagok nem tartósak, sérülékenyek és pusztán a hulladék súlya is megrongálhatja őket. Fővárosi és az agglomerációban található hulladék átvevőink a személyesen beszállított hulladékot viszont kizárólag ebben a csomagolásban veszik át! További hátránya ennek a megoldásnak, hogy a költségek a több körös oda-vissza úttal folyamatosan növekednek!
Tegye egyszerűvé a sitt begyűjtését velünk!
Gyakran ismételt kérdések
 • Hogyan kell előkészíteni az építési törmeléket az elszállításhoz?

  Ha a törmeléket sittes konténerbe gyűjti, távolítsa el belőle a nem kívánt tárgyakat, pl bútorokat, ruházatot, faanyagot stb. A hulladékgyűjtő aljára kerüljön a kisebb átmérőjű hulladékanyag. Vegyes konténer esetén a veszélyes anyagok eltávolítása után a tartály tetszőleges hulladékanyaggal tölthető, kivéve a folyékony anyagokat!

 • Mi történik a hulladék betonnal?

  A bontott betont először aprítógépben meg kell őrölni. Az aprítás során a hulladékbeton apró szemcsékké alakul, ami újrahasznosított beton adalékanyagként használható. Ezután újabb tisztításra kerül sor, hogy eltávolítsák a maradék szennyeződéseket és a nem kívánt anyagokat.

 • Milyen környezeti hatásai van a betonhulladéknak?

  Az épületbontás, a háborúk és a természeti katasztrófák következtében felszabaduló betonpor a légszennyezés fő forrása lehet. Egyes anyagok jelenléte a betonban, beleértve a hasznos és nem kívánt adalékanyagokat is, egészségügyi aggályokat okozhatnak a toxicitásuk és (általában a természetben előforduló) radioaktivitásuk miatt.

 • Milyen szabályok vonatkoznak a sittszállításra Budapesten?

  Az építési törmelék elszállítására Budapesten a következő szabályok vonatkoznak:
  A sittet csak a megfelelően engedélyezett hulladékszállító és -ártalmatlanító vállalkozások szállíthatják el és ártalmatlaníthatják.
  Csak a megfelelően jelölt konténerekben lehet szállítani.
  A sitthulladékot csak a megfelelően kijelölt lerakóhelyen lehet lerakni.
  A sittszállításra vonatkozó szabályokat a Budapest Főváros Közgyűlése által elfogadott hulladékgazdálkodási rendelet (20/2008. (VI. 3.) Főv. Kgy. rendelet) tartalmazza.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva