Hulladék átvétel Dunaharaszti, Nikolov utca 8.

Hulladék átvétel Dunaharszti
Hulladék átvétel Dunaharaszti, Nikolov utca 8.
Hétfő-Péntek: 7 - 17, Szombat: 7-15 óra között
A hulladékanyagok leadása a dunaharaszti lerakóba a hulladékelhelyezés egy legális módja. Az átvétel után csapatunk feladatai közé tartozik a hulladékkezelés. Ez olyan technológiai folyamatok sorozata, amelyek célja a hulladékok környezetre és élő szervezetekre, különösen emberre gyakorolt hatásának minimalizálása és semlegesítése.

Mi történik a hulladékkal átvétel után?

Az átvétel és az előzetes értékelés után következő fontos lépése a szegregáció, ami speciális gépek használatával valósul meg. Fő célja minden újrafeldolgozásra, azaz újrahasznosításra alkalmas anyag elkülönítése, egyúttal a feldolgozhatatlan hulladék mennyiségének csökkentése.

Az átvett szerves hulladéknak mi lesz a sorsa?

A válogatást követően elszállítjuk komposztálásra. Az elpazarolt élelmiszerek és egyéb szerves anyagok komposztálásával jelentősen csökken a bomlásukból származó metánkibocsátás. A komposzt csökkenti és bizonyos esetekben ki is küszöböli a műtrágyák szükségességét. 

Mi a hulladékválogatás jövője?

Egyértelműen a MI-robotok. Az embernél hosszabb ideig képesek folyamatosan dolgozni. Ez természetesen növeli a feladatot ellátó létesítmények gazdasági hasznát, és csökkenti a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségét.

Mi a csurgalékvíz?

A csurgalékvíz olyan szennyezett víz, ami jellemzően hulladéklerakókban keletkezik. Több forrásból származhat:

 • Átszivárgó csapadékvíz: Eső, hó olvadékvíz beszivárog a hulladéktelepre.
 • Hulladék saját nedvességtartalma: A lebomló szerves anyagokból kioldódik a víz.
 • Kémiai folyamatok során keletkező folyadékok: A hulladékban zajló lebomlás során melléktermékként víz is keletkezik.
Miért fontos a hulladék ártalmatlanítás?

Az ártalmatlanítás a hulladékgazdálkodáshoz közvetlenül kapcsolódó fogalom. Ez a használt anyagok feldolgozását jelenti, hogy az újrahasznosítható legyen másodlagos nyersanyagként.  Ahhoz azonban, hogy az újrahasznosítási folyamat hatékony legyen, először is tudni kell, hogyan kell a kidobott anyagokat megfelelően válogatni. Mi profik vagyunk ebben. A válogatással csökkentjük a környezetet szennyező szemét mennyiségét, új életet adhatunk neki.

Mik a hulladék ártalmatlanítás módszerei?

Az újrahasznosítás, a komposztálás környezetbarátabb ártalmatlanítási módszerek, mint pl az égetés. A megfelelő leválasztásnak köszönhetően minimálisra csökkentjük mennyiségüket. Minél több hulladékot hasznosítanak újra, komposztálnak, annál kevesebb kerül hulladéklerakóba és elégetésre. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy elsősorban a hulladéktermelés csökkentésére kell törekednünk. Minél kevesebbet dobunk ki, annál jobb.

Gyakran ismételt kérdések
 • A mesterséges intelligencia - a hulladékgazdálkodás jövője?

  Igen. Az MI számos módon alkalmazható a hulladékgazdálkodásban, pl: Hulladékforrások azonosítása és elemzése ("okos" kuka), hogy jobban megértsük, hogyan keletkezik a hulladék. Hulladékkezelés optimalizálása, hogy hatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyük. Hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztése, amelyek csökkentik a hulladék mennyiségét és környezeti hatását. A mesterséges intelligenciát és a robotikát használó intelligens szemétválogatás most egyszerűsítheti a feladatot, és növelheti a szemétválogatás sebességét és pontosságát. Még az élelmiszer- és a nem élelmiszer-minőségű műanyagok között is különbséget tud tenni, így a tisztasági szint növekedésével új, magasabb értékű piacokat hoz létre.

 • Miért fontos a hulladékok válogatása?

  A hulladékok válogatása azért fontos, mert így növelhető a később újrahasznosított hulladékok aránya. Minél több hulladékanyagot szeparálnak, annál több anyagot hasznosítanak újra, ahelyett, hogy azok közvetlenül a hulladéklerakókba kerülnének.

 • Mi a hulladékkezelés?

  Nem más, mint a hulladékhasznosítás. Ez alatt pedig a használt termékek másodnyersanyagként való felhasználását értjük. Egyszerűen fogalmazva, minden használt termék alkalmas további átalakításra. Így az ártalmatlanítás nem más, mint a kidobott anyagok másodlagos nyersanyagként való felhasználása.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva