Fa hulladék elszállítás Budapestről és környékéről

Fa hulladék elszállítás,
Fa hulladék elszállítás a főváros és az agglomeráció adott településeiről akár kis, akár nagy tételben, egyszerűen megoldható konténer flottánk alkalmazásával. A faanyag egyedülálló nyersanyag, nem károsítja a környezetet és kiválóan alkalmas alapanyag pl: az építőipar számára. Ha fából készült háza vagy épülete van, a megfelelő karbantartás megszüntetheti a nyílászárók, ajtók, burkolatok és szerkezeti elemek cseréjét.

Mire használható a begyűjtött fa hulladék?

Egy sor, új, potenciális termék, bioüzemanyag vagy faalapú kompozitok előállításához szolgálhat alapanyagul! A fadarálék a biomassza erőművekben használt leggyakoribb fűtőanyaga.

Miért káros a fa hulladék égetése?

A hulladékfa égetése során keletkező füst számos légszennyező anyagot tartalmaz, beleértve a szálló porokat, a nitrogén-oxidokat, a kén-dioxidot, metánt. Ezek a anyagok hozzájárulhatnak az éghajlatváltozáshoz, a légúti megbetegedésekhez, és a szív- és érrendszeri betegségekhez. Hamuja szennyezheti vizeinket.

A fa környezetbarát?

A fa "zöld” termék, megújuló, fenntartható, újrahasznosítható, sokoldalú, biológiailag lebomló és kisebb energia-, víz- és szén-dioxid-kibocsátási lábnyoma van, mint más termékeknek.

Miért a fa a legjobb alapanyag?

Ez az egyetlen megújuló és újrahasznosítható építőanyag. Ha az erdőt fenntarthatóan kezelik, a fák megújuló erőforrások lehetnek. Ráadásul a fa feldolgozása kevesebb energiát igényel. Továbbá képes elnyelni a szén-dioxidot.

hulladék fa ártalmatlanítása:

A kezeletlen famaradványt a cellulóz- és papíriparban valamint más ágazatokban nyersanyagként, a kezeltet pedig energiatermelésre használják fel.

Hulladék fa keletkezése:

A régi pajta nagyobb felújítása, bontások, tetőcsere, parketta és nyílászáró csere, kerítés oszlop selejtezés, alkalmával nagy mennyiségű használt faanyag keletkezik. Gyakori jelenség ennek az anyagmaradéknak tüzelőként történő felhasználása. Ez azonban határozottan nem környezetbarát megoldás! A deszkákat vagy gerendákat általában impregnálják/festik, ami elégetve szennyezi a levegő, rontja minőségére. Érdemes megfontolni az ilyen típusú hulladékok környezetbarátabb ártalmatlanítását, és esetleg még egy második életet is adni nekik!

tetőcsere
bútorcsere
faforgács
törött raklapok
Mik a fafeldolgozás melléktermékei?

Amikor a fakitermelést követően az alapanyagot feldolgozzák, elkerülhetetlenül melléktermék képződik. Ilyenek a fadarabok, kéreg és forgács, fűrészpor. Ezekből a melléktermékekből tövábbi fontos termék, forgácslap, fapellet, talajtajaró, raklap, hangszer, játék, ceruza, sportfelszerelés és dekorációs cikk készül.

Talajtakarásra! Fontos szerephez juthat a kerti talajjavításban és gyomirtásban. Ha van némi fűrészpor, keverje össze a szokásos talajtakaróval, hogy tovább tartson, de használhatja önmagában is. Csak gyűjtse össze és a szokásos módon szórja a kertben a fák, bokrok egyéb kerti növények tövéhez.

A hulladékfa elszállításra adja le a rendelését most!
Gyakran ismételt kérdések
  • Az újrahasznosított fának milyen előnyei vannak?

    Az újrahasznosított fa csökkenti az erdőirtás pusztító hatását, megakadályozza az értékes erőforrások hulladéklerakókba kerülését, és átgondoltan hasznosítja a hulladékfát.

  • A famaradványok lehetnek károsak a környezetre?

    Igen. Amikor a fa elkorhad (lebomlik), metán keletkezik, ami egy erős üvegházhatású gáz. Minden tonna fa a lebomlása 800 kg CO2-nak megfelelő metánkibocsátást eredményez!

  • Mik a hulladékfa helytelen kezelésének következményei?

    Amikor kidobja vagy elégeti a fahulladékot, azzal kiemeli a fát az „életciklusából”. Emiatt több fát kell kivágni, hogy kielégítsük a világ állandó fakeresletét. A bolygó zöldebb és egészségesebb lenne, ha mindenki újrahasznosítaná az összes fahulladékát.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva