Sittes konténer

sittes konténer
Sittes konténer bármilyen létesítmény építése, átépítése során keletkező törmelékek összegyűjtésére, szállítására szolgál. Sokoldalúsága tökéletessé teszi alkalmazását számos általános projekt esetében, ide értve a tetőfedést, a tereprendezést, a bontást és a súlyos, nagy méretű törmelékek eltávolítását. Az igény szerinti kiszállítás és az átvétel gyorsasága segítenek Önnek hatékonyan tisztán tartani a munkaterületét.

Mi számít sittnek?

A sitt az építési-bontási tevékenységek során keletkező törmelék. Ide tartozik a tégla, a gipszkarton, a csempe, a vakolat, a járólap, a tört tégla, a tört beton stb.

 • Tiszta sitt: nem tartalmaz bomló vagy veszélyes anyagokat. Ide tartozik például a tégla, a gipszkarton,stb.
 • Vegyes sitt: bomló vagy veszélyes anyagokat is tartalmazhat. Ide tartozik például a fa, a fém, a műanyag, a kábel

A sitt szállítás és ártalmatlanítás részleteiről a hulladékgazdálkodásról szóló jogszabályok rendelkeznek.

Mi a sittes konténer?

Egy nagy, nyitott tetejű hulladékgyűjtő, amit a sitt összegyűjtésére és ártalmatlanítására használnak. Teherautóval vagy pótkocsival könnyen szállítható bárhonnan bárhova. Általában cégek, vállalkozók vagy magánszemélyek bérlik, hogy eltávolítsák az építkezésekről a különféle anyagokat.
Rengeteg anyagot tartalmaznak, a betontól a fémekig és még sok másig. Lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy gyorsan és biztonságosan elhelyezhessék a felesleges anyagokat. Végül a hulladékanyagokat egy válogatóüzembe viszik, és sokat újrahasznosítanak.

Hogyan hat az építési törmelék a környezetre?

A sitt egyre növekvő mennyisége számos veszélyt jelenthet. Tovább szennyezheti természeti környezetünket, a levegőt és vizeinket. Ez hatással van a vadon élő állatokra és a közegészségügyre. Eközben növekszik a metán (egy erős üvegházhatású gáz) mennyisége a légkörben. Ami pedig a globális felmelegedés motorja.

Mit kell tenni a sittel?

Segítünk a törmelék elszállításában és gördülékeny folyamatot kínálunk az elhelyezési engedélytől a megtöltött építési hulladék konténer begyűjtéséig. Függetlenül attól, hogy magán vagy céges építési projektről van szó – nálunk minden építési hulladéktároló mérete rendelkezésre áll, amire szüksége van a projekthez. Minden építési projekthez megfelelő feltételeket biztosítunk. Könnyen, biztonságosan és egyszerűen, online rendelheti meg tőlünk a megfelelő konténert építési törmelékhez.

Hogyan csökkenthető az építési hulladék?

Az újrahasznosítható anyagok, például a fa, a fém és a műanyag használata segít csökkenteni az építési hulladékot. Az építkezés során fontos a felesleges anyagok alkalmazásának elkerülése. A keletkező hulladék megfelelő kezelése.

Mik az ideális sittes konténer méretek?

Otthonának felújítandó helyiségei és a bennük lévő berendezések jól jelzik a szükséges konténer méretét. Minél több részletet gondol végig, annál könnyebb lesz megbecsülni a sitt tömegét és térfogatát.
Ügyelnie kell arra, hogy a bérelt konténer ne legyen túl nagy vagy túl kicsi. Ha túl nagy, akkor túl sokat fog fizetni érte és ha túl kicsi, akkor a munka közepén kell bérelnie egy másodikat. Nemcsak a törmelék térfogatát kell figyelembe vennie, hanem a súlyát is!
Fontos felmérni a rendelkezésre álló helyet, ahol a konténert elhelyezi (bejáróban, utcán, udvarán stb.), hogy ne béreljen túl nagy konténert, ami nem fér el a tervezett helyen!

Mi az inert hulladék?

 Így nevezzük minden olyan hulladékanyagot, amely nem megy át jelentős fizikai, kémiai vagy biológiai változáson. Nem bomlik le, nem ég el vagy nem idéz elő semmilyen más fizikai vagy kémiai reakciót, biológiailag nem lebontható, és nem károsítja a vele érintkezésbe kerülő egyéb anyagokat. Pl:
 • Szinte teljes egészében földből és természetes kőzetekből áll és az építési munkák során keletkezik.
 • Útépítési munkák eredménye, és ásványi jellegű;
 • Építési, felújítási vagy bontási területekről származik, elsősorban ásványi eredetű. Feltétel, hogy ne legyen szennyezett veszélyes anyagokkal.

Sitt kontener rendelés

1.

Építőipari munkái során keletkező hulladékaitól egyszerűen, gyorsan, könnyen igénybevehető módon szabadítjuk meg konténereik segítségével.

 

 

Igazítsa bérelhető sitt konténereink méretét az aktuálisan elvégzendő projekt nagyságához!

2.
 

 
3.

Utolsó lépésként töltse ki online megrendelőnket vagy telefonon: +36 21/3007126 béreljen konténert!

Mi nem kerülhet sitt közé?

Az építési-bontási hulladékanyagok közé tartozhat minden, ami nem használható fel az adott projekthez, pl. bontott gipszkarton, fagerenda, tetőléc, cserép, tégla. Segítünk kiválasztani azokat az anyagokat is, amelyek ebbe a típusú szállítótartályba NEM GYŰJTHETŐK:

 • pala
 • kohósalak
 • hullámpala
 • textilipari hulladék
 • vegyszerk, oldószerek
 • festék-, és oldószer-maradványok

 

pala
hullámpala
kohósalak
textilipari hulladék
Hogyan hat a por a környezetre?

Az építkezések és bontási munkálatok során keletkező por jelentős aggodalomra ad okot, mert nem csak légzési problémákat okoz, de allergiás reakciókat is kiválthat.
Hatással lehet a vadon élő állatokra és az ökoszisztémákra is. Nem csak a levegő minőségét csökkenti, de negatívan befolyásolja a talaj és a víz minőségét is.

Hogyan szabályozható a por mennyisége?

A bontás és átalakítás munkák során keletkező por mennyiségének csökkentésére a helyiség megfelelő előkészítésével valamint porvédő falak felállításával lehetünk hatással. Zárt térben használhat légtisztítót és porszívót is a por visszatartására illetve eltávolítására.

Zsákos építési-bontási törmeléket leadhatja mindkét hulladéklerakónkba
Gyakran ismételt kérdések
 • Mi a különbség az építési és a bontási hulladék között?

  Építési törmelék: Ez minden olyan anyag, amely az építkezés befejezése után megmarad, beleértve a fát, műanyagot, fémet és üveget. 2. Bontási törmelék: Ide tartozik minden, amit a bontási folyamat során használnak, beleértve a téglákat, betondarabokat és fűrészárut.

 • Mi történik a lebontott épúletek anyagával?

  A bontási törmeléket lerakókban vagy a települési szilárd hulladéklerakókban is el lehet helyezni. Alternatív megoldásként a törmelék válogatható és újrahasznosítható.

 • Hogyan használható fel újra az építési-bontási törmelék?

  Például a beton és a tégla összetörhető majd szitázható újrahasznosított adalékanyag állítható elő belőle A fa aprítható vagy darálható, talajtakaró, komposzt vagy biomassza formájában űjrahasznosítható . A fém megolvasztható és új termékek alapanyagául szolgálhat.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva