Kavics szállítás Budapest

kavics szállítás Budapest
Kavics szállítás Budapest területén bárhova. Pénzt és időt takaríthat meg, ha ömlesztett formában vásárolja meg szóródó anyag méretválasztékunkból az Ön projektjének legmegfelelőbbet. Szállítási részletek! Legyen szó pincebővítésről, épület felújításáról vagy burkolólap aljzatáról - mi a megrendelt mennyiségben házhozszállítjuk. Modern, konténeres járműveket használunk, amivel tisztán, pontosan és megbízható módon teljesítjük megrendelését.

Mi a kavics?

Törmelékes üledékes kőzetek összessége. Sziklák és ásványok természetes erróziója hozza létre vagy mesterséges őrlés eredménye. A szemcsék átmérője 2 és 64 milliméter közötti. Kémiai összetételük változatos, főleg kvarcban és kvarcitban gazdag kőzetek alkotják.

Mennyi a kavics élettartama?

Megfelelő gondozással és karbantartással egy kavicsos felhajtó akár 100 évig is bírja a terhelést, mivel folyamatosan javítható, utántölthető. Ezzel szemben az aszfalt- és betonfeljárók kopását, sérülését nehéz javítani, a csere gyakran költséghatékonyabb.

A kavics természetes anyag?

Geológiai meghatározása szerint természetes anyag, amely víz által szállított kőzetekből áll. Ennek eredményként általában lekerekített formájú. Általában kvarcból képződik, de tartalmazhat bármilyen más metamorf, magmás vagy üledékes kőzetet is.

Hogyan osztályozzák a kavicsot?

A kavicsok szemcseméret szerint is osztályozhatók. A nevek melletti számok méretosztályokra utalnak. Azaz pl: 24-40 azt jelenti, hogy a szemcsék mérettartománya a 24 és 40 mm között helyezkedik el. Minimum 24, maximum 40 mm. Minél nagyobb a szemcseméret, annál ellenállóbbak a kavicsok.

Kavics fajták, árak

mosott kavics 4-8

Mosott kavics 4-8

Mosott, kerek szemcséjű, 4-8 mm-es. Ideális játszóterek építéséhez - leesés elleni védelemre. Ezt a természetes követ gyakran használják még kemény és ütésálló tulajdonsága miatt felhajtók vagy járdák felületén. Egyenletesen terítve igen dekoratív hatást kelt.

Nettó: 10.500 Ft/m3
mosott kavics 8-16

Mosott kavics 8-16

Egyszer mosott, 8-16 mm szemcseméretű. Használják habarcs vagy beton adalékanyagaként. Kitűnő a bonsai kertészet és tóépítés alapterületeinek lefedésére. Tetőkertek és napozóhelyek, parkolóhelyek kialakításakor is találkozhatunk ezzel az anyaggal.

Nettó: 10.500 Ft/m3
kulékavics 16-32

Kulé kavics 16-32

A folyami (kulé) kavicsok a folyóvíz természetes koptató hatásától nyerik gömbölyűségüket. Alkalmas csapadékvíz elvezetésére a kertben. Használható tóépítésnél a patak vagy a tó széleinek fedőanyagaként. Kerti ágyások szegélyezésétől a lenyűgöző sétányok kialakításáig vagy zöldtető szegélyként is elterjedt.

Nettó: 10.500 Ft/m3
kulékavics 24-40

Kulé kavics 24-40

Nedvesen fényes megjelenésű, ezért nagyon jól mutati, ha vízben, tavakban használják, de akváriumba is helyezhető. Sziklás, mediterrán, tengerparti, alpesi és keleti kertekhez ideális, mivel a gyönyörű tónusai és árnyalatai nagyon jól illeszkednek az növényekhez és más felhasznált anyagokhoz.

Nettó: 10.000 Ft/m3
kulékavics 30-65

Kulé kavics 30-65

Ez a típus könnyen teríthető, védi a talajt a szélsőséges hőmérsékleti hatásoktól, visszafogja a gyomok növekedését, és felhasználható a vízelvezető területek erózió elleni védelmére is. Kiváló megolás jelent gyep pótlására vagy sziklakertekhez, ösvényekhez, fák valamint tűzgyújtó helyek körül.

Nettó: 8.000 Ft/m3
díszkavics

Díszkavics

A díszkavicsok a tájépítészet egyik leggyakrabban alkalmazott kellékei. Használhatja továbbá mulcsként úgy, hogy vékony kőréteget helyez a talajra. Ez kiemeli a növényt, és megvédi a virágföldet az eróziótól. Ideális talajtakaró pozsgások és szárazságtűrő növények számára.

Nettó: 15.300 Ft/m3
Kavicskő tulajdonságai
A kavics teljesen inert, nem tartalmaz káros vegyszereket.
 • kemény
 • kopásálló
 • korlátlanul újrahasznosítható
 • ellenáll a nyomásnak
 • tartós
 • időjárásálló
 • ellenáll a mechanikai sérüléseknek
 • fagyálló
 • alacsony a vízfelvétele
Mennyi kavicsra van szükség?

Mérje meg a lefedni kívánt felület hosszát (4 m), majd szélességét (5 m). Most kiszámolhatjuk a területet, hosszúság x szélesség. Végül tudni kell, milyen magasságban szeretnéd feltölteni a területet. Az 5 cm-es rétegvastagság szabványos. A rendelni kívánt mennyiség meghatározásához számítsa ki a tartalmat, azaz hossz x szélesség x magasság. Példánkban 4 x 5 x 0,05 = 1 m3.
A megrendelendő mennyiség tehát 1 m3.

Gyakran ismételt kérdések
 • Mik a kavics előnyei és hátrányai?

  1. Elnyomja a gazokat
  2. Kitűnő vízelvezető
  3. Sokoldalú
  4. Rendkívül tartós
  5. Könnyen teríthető
  6. Szárazságálló
  7. Sokkal olcsóbb, mint más burkolóanyagok, akár például a beton vagy az aszfalt. Összességében kb a fele összeget kell költenie rá a betonhoz vagy az aszfalthoz képest. Viszont a kavics több karbantartást igényel, mint az említett az alternatívák.

 • Jó a kavicságy fal mellé?

  Több okból is érdemes kavicsságyat kialakítani a fal mellé. Nemcsak vízelvezetőként szolgálhat, hanem esztétikus is, és érdekes látványelemet ad az udvarnak. Az otthona kerületén található kavics segíthet az erózió megfékezésében azáltal, hogy lelassítja a lezúduló esővizet és elvezeti az alapzattól, megelőzve a falak vizesedését.

 • A kavics jó talajtakaró?

  A talajtakaróként használt kavicsok megakadályozzák a talajeróziót, a nedvességveszteséget és elnyomják a gyomokat a növények körül. Csokkenthető haszbálatukkal az önözés gyakorisága, dekoratív megjelenést kölcsönöznek a kertnek.

 • Milyen növényeket ültessünk kavicsos kertbe?

  Az intenzív színű növények vonzónak tűnnek a kavicsos háttér előtt - borbolya, tiszafa, magyal, tuja és japán juhar. Keressen olyan növényeket, amelyek szárazságtűrőek. Válasszon olyan fajtákat is, amelyek mély gyökérrendszerrel rendelkeznek, amelyek a talaj minden szintjéről képesek felszívni a nedvességet.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva