Zöldhulladék konténer

zöldhulladek konténer
A zöldhulladék konténer remek eszköze a természetes, tiszta kerti hulladék összegyűjtésének, elszállításának és ártalmatlanításának. A kerti konténer bérlés megszabadít a kertészkedés során jelentős mennyiségű növényi maradványtól. Magas nedvességtartalma miatt kevéssé alkalmas égetéssel történő megsemmisítésre. Bízza hát ránk növénymaradványait, amit mi megfelelő módon komposztáló telepre szállítunk!

Mi az a zöldhulladék konténer?

A kerti konténer egy speciális hulladékgyűjtő tartály, amelyet a növényi eredetű hulladékok, például a faágak, a levelek, a virágmaradványok és a gyümölcsök gyűjtésére használnak. Általában nyitott, fémből készült konténerek, több méretben kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző igényeknek.

Mi a zöldkomposzt?

A kertekből és tereprendezésből származó szerves hulladék újrahasznosításának végeredménye. A begyűjtés vagy átvétel után különféle eljárásokon megy keresztül. Először felaprítják, majd érlellik. Így lehetővé válik a lebomlásuk. E kémiai folyamatot aerob baktériumok irányítják.

Mi a kerti konténer használat előnye?

1. Csökkenti a hulladék mennyiségét, amely a hulladéklerakókba kerül. (mivel komposzt lesz belőle)
2. Megőrzi a természetes erőforrásokat, például a talajt és a vizet.
3. Csökkenti a levegőszennyezést.
4. Javítja a talaj termékenységét.

Mi a zöldhulladék?

A zöldhulladék "biológiailag lebomló" hulladékanyag. Ide tartozik minden olyan szerves anyag, mely komposztálható. Például a lenyírt fű, levelek vagy aprított ágak, szár, gyom, apró hajtás, fűrészpor, gyümölcs és zöldség is.

Viharkár esetén milyen gyorsan szállítanak konténert?

 

Erős, viharos széllel együtt jelentkező zivatarokat követően gyakran kidőlt fák, letört ágak sokasága marad vissza. Ha törött cserepek is el kell szállítani, akkor válassza vegyes konténereinket. Csapatunk ilyen esetben is vállalja a konténerek akár 1-2 óra alatti kiszállítását.
Fontos megjegyezni, hogy csak akkora ágakat, gyökereket, fatörzset helyezzen a hulladéktartályba, ami egyik irányban sem terjeszkedik túl a tartály oldalain. Ellenkező esetben sofőrünk megtagadja az elszállítást!

Milyen anyagokat helyezhetek a zöldhulladék tartályba?

 •     Elhalt növények, virágok, gyümölcsök
 •     Lenyírt fű
 •     Sövénynyírás maradványai
 •     Növényanyagok (fakéreg) és hajtások
 •     Gallyak és levelek
 •     Lemetszett növényi maradványok
 •     Gyomok
 •     Ágak (Legfeljebb 15 cm átmérőjű vagy 1 m-nél rövidebb)
1.

Mikorra szeretné időzíti a konténer érkezését?

 

 

A zöldhulladék mennyisége szerint válasszon 4 hulladékgyűjtőnk közül !

2.
 

 
3.

Miután minden információnak utánajárt vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi nem rakható a kerti konténerbe?

Semmilyen körülmények között nem szabad a kerti bútorokból, kerítésekből vagy palánkokból származó különféle famaradványt elhelyezni. Ugyanez vonatkozik a háztartási hulladékokra, például az ételmaradékokra és a kiásott földre. NEM GYŰJTHETŐK:

 • festékes vödör
 • kövek
 • föld
 • állati eredetű hulladék
 • folyékony hulladék
 • fémek, papír, üveg, műanyag
 • vegyszerek
törött kerti bútor
fakerítés maradvány
talaj
terméskő
Lehet a tűleveleket komposztálni?

Legjobb módja, ha a tűleveleket más komposztálható anyagokkal, például fűvel, levelekkel és zöldségmaradványokkal együtt komposztáljuk. Ez segít gyorsítani a lebontási folyamatot és megakadályozni, hogy a tűlevelek túlságosan lecsökkentsék a talaj pH-értékét.

Lehet a bambuszlevelet komposztálni?

A bambuszlevelek komposztálása egy kiváló módja annak, hogy újrahasznosítsuk ezeket az értékes erőforrásokat. Komposztja tápláló és hasznos a növények számára. Segítenek eltávolítani a talajból a tömörítődéseket, ami javítja a növények gyökereinek a levegőhöz és a vízhez való hozzáférését.

Gyakran ismételt kérdések
 • Lehet túl nehéz egy kerti hulladéktartály?

  Nem jellemző.

 • Mi a mulcsozás?

  Talajtakarás. Segít a gyomok csökkentésében. Könnyebben megőrizhatő a talaj nedvessége. Így a nedvesség hatékonyabban tárolható a talajban. A növények tövében elhelyezve csükkenti a fagyveszélyt!

 • A mulcs ugyanaz, mint a komposzt?

  A talajtakaró és a komposzt nem ugyanaz. Az egyszerű válasz az, hogy a talajtakarót a talaj felső rétegére helyezzük a gyomok irtására, a nedvesség megtartására és a hőmérséklet szabályozására (fagyvédelem). A komposztot a talaj legfelső rétegébe juttatjuk, hogy a talaj számára hasznos tápanyagokat biztosítson.

 • Mihez kezdjek a lehullott falevelekkel?

  A leveleket hagyhatja virágágyásokon és cserjék, fák alatt, sőt akár fel is halmozhatja őket. Télen természetes módon védik a növényeket a fagy ellen. A kisállatok számára is téli menedékként szolgálnak. Ahogy a levelek idővel lebomlanak, értékes trágyává alakulnak.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva