Homok szállítás Budapest

Homok szállítás Budapest
Az ömlesztett homok szállítás Budapest területén nélkülözhetetlen feltétele az építési és tereprendezési projektek időben és költséghatékony módon történő elvégzésének. Ennek, a kőzetek fizikai és kémiai mállásának eredményeként létrejövő építőanyagnak, származzon folyómederből, bányából, nálunk mindegyik típusát megtalálja. A szemcseméretük 2 mm-ig terjed. Cégünk teljes körű kiszállítási szolgáltatást kínál minden, általunk forgalmazott típusra, a legkisebb megrendelt mennyiségtől.

Mi a homok?

A homok hosszan tartó folyamatok eredménye. A felszín elérése után a magma lávává alakul, majd lehűlve vulkáni kőzet lesz. A szél, a víz és a nap eróziós hatására - több száz-millió év alatt - apró kőzettöredék keletkezik, ami más üledékekkel keveredik. Ily módon a kőzet homokként ismert finom frakcióvá alakul.

Milyen a homok színe?

A homok színe az egész világon változó. Bár a homok gyakran cserbarna színűnek tűnik, mikroszkóp alatt szemlélve sok különböző színű és formájú ásványi anyagokból, tengeri élőlényekből és más szerves anyagokból származó szemcséket tár fel. Színe változhat a fehértől a szürkén, a sárgán, a vörösn keresztül a feketéig.

A sivatagi homok jó építőanyag?

A sivatagi homok nagyrészt használhatatlan az építőipar számára. Betongyártás céljára a sivatagi homokszemek alkalmatlanok. Mivel kialakulásukban inkább a szél, mint a víz segédkezett, a homokszemcsék felületek túl sima és lekerekítettek ahhoz, hogy stabil betont képezzen.

Mire használják a homokot?

A homok az építkezés kulcsfontosságú anyaga, a betonkeverékektől a kőműves munkákig számos alkalmazási területen használják. Fontos megérteni az építőiparban használt különböző típusú homokokat, mivel ezek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolják az adott alkalmazásokhoz való alkalmasságukat.

Homok fajták, árak

Pusztán tudományos szempontból nézve a homok nem más, mint 0,063-2 milliméter szemcseméretű ásványi anyag felhalmozódása. Mindent, ami ennél kisebb, iszapnak vagy agyagnak nevezik a szakemberek, a nagyobbakat pedig kavicsnak.

folyami homok

Folyami homok

Az egyik leggyakrabban használt építőanyag. Folyómederből bányászott természetes anyag, finom állagának köszönhetően a legjobb választás. Iszap- és agyagtartalma nagyon alacsony, így építési célokra ideális.
Alkalmas még tereprendezési célokra, vagy akár kertészeti projektekhez is. Alkalmazzák még lovasarénákban, golfpályákon, sportpályák építésében és talajjavításhoz.

Nettó: 8.900 Ft/m3
bányahomok

Bányahomok

Legfeljebb 2 mm szemcseméretű, bányatavakból kitermelt kvarchomok (sárga vagy homolozó homok), amelyből szitálással eltávolítottak minden durva komponenst. Kis vályog- és agyagmaradványok azonban megmaradnak, így ez a típus nedvesen jól összetapad. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá játszótéri homokozókban való használathoz például közműépítési munkállatokhoz.

Nettó: 7.100 Ft/m3
vakoló homok

Vakoló homok

Jellegzetes tulajdonsága, hogy finom szerkezetű, tisztára mosott. A mosás redukálja a szerves anyag és sótartalmat, így csökkentve a sófoltok kialakulásának kockázatát, biztosítja, hogy a légköri nedvességet ne szívja fel. Továbbá csökken a zsugorodás valószínűsége, segít egyenletes, repedésmentes felületet biztosítani. Elsősorban belső és külső vakolatokhoz használnak. A természetes eredetű termék színe, mérete és textúrája eltérő lehet.

Nettó: 8.900 Ft/m3
falazó homok

Falazó homok

Egyenletes méretű szemcsékkel rendelkezik, így tapintása sima érzetet biztosít. Elsősorban kőművesmunkák esetén használatos.
A falazatban használt habarcsban javítja a keverék homogenitását, megakadályozza a repedések kialakulását megszilárdulásakor valamint elengedhetetlen az építőelemek, például a téglák összekapcsolásához. Páratalmának megőrzése miatt  védett helyen érdemes tárolni.

Nettó: 8.900 Ft/m3
Akciós folyami homok szállítás Budapesten

6 vagy 7 m3 0-1-es (folyami) homok rendelése esetén az AKCIÓSAN FIZETENDŐ SZÁLLÍTÁSI DÍJ ÖSSZEGE 0 Ft.
Ugyanez igaz 12 vagy 14 m3 vásárlása estén is (továbbá a 6 és 7 minden egész számú szorzatára is!).
A kedvezmény többször is igénybevehető.
Az akció visszavonásig, a főváros teljes területére  érvényes!

A homok elfogyhat?
A homok számos helyről, forrásból és környezetből származik. Akkor képződik, amikor a kőzetek lebomlanak a mállás és az erozió következtében, több millió év alatt.
A homok az emberi építkezés alapja, és a beton, az aszfalt, az üveg és más építőanyagok alapvető összetevője.
De más természeti erőforrásokhoz hasonlóan, korlátozott , és szabályozatlan kitermelése eróziót, áradásokat, a víztartó rétegek szikesedését és a part menti védelem összeomlását okozza.
Gyakran ismételt kérdések
 • 1 m3 homok hány tonna?

  1 m3 homoknak 1,6 tonna a súlya.

 • Minimálisan mennyi homok rendelhető?

  Minimálisan 1 m3 rendelhető.

 • 1 fuvarral maximum mennyi homok szállítható?

  1 fuvarral maximum 7 m3 szállítható.

 • Mennyi homok kell a homokozóba?

  Általánosságban elmondható, hogy egy 120x120 cm-es homokozóba 15-20 cm magas homokréteggel feltöltve 1,5-2 köbméter homok szükséges.

 • Milyen homok kell vakoláshoz?

  Vakoláshoz a 0-1-es szemcseméretű, (folyami), mosott homokot javasoljuk használni. Ez a típus már nem tartalmaz iszapot vagy port illetve egyéb szennyeződést, mert azt a szítálás és a mosás során már eltávolították belőle. Nagyon jól tapad, így vakoláshoz ideális.

 • Milyen homok kell a térkő alá?

  Folyami homok használható a hézagok kitöltésére és ágyazórétegként térkő alá. Megfelelő, egyenletes alátámasztást és rugalmasságot is biztosít. Helyes használata esetén a térkő hosszú élettartamú, tartós és dekoratív marad.

Konténersitt Centrum Kft.
1172 Budapest, Vidor utca 7.
ADÓSZÁM: 25840236-2-42

Hétfő - Péntek: 7.00 - 17.00-ig
Szombat: 7.00 - 15.00-ig
Vasárnap: zárva